Vecka 10

Måndag: Vi går igenom när man ska använda de och dem och övar på detta. (Ni som var på kör gör övnings uppgiften hemma till på onsdag)

Vi börjar med ett nytt läs projekt
Nu är det tänkt att du i sexan ska göra ett fördjupningsarbete om en författare.  Arbetet är mestadels en läxuppgift. Du ska välja ut en författare som du tycker är bra eller som du är nyfiken på och sedan ska du läsa 1-2 böcker som författaren har skrivit. Om du läst böcker av författaren tidigare så får du välja ut andra böcker som han/hon skrivit. 

Endast om du läser en tjockare bok så kan du komma överrens med Aurora att endast läsa en bok, i annat fall är det 2 böcker som gäller.

I häftet ni får finns det instruktioner för varje vecka, om hur mycket du ska läsa varje vecka och vad du ska göra. Du ska följa instruktionerna noga och varje vecka ska du lämna in veckouppgifter till din lärare som kontrollerar att du löst uppgiften på rätt sätt. I slutet på terminen ska du lämna in det färdiga arbetet.



Läxa till måndag (v. 11):

Min författare till v 10

•·        Välj en författare.

•·        Gör en tankekarta över vad du tycker är viktigt att veta om personen.

•·        Ta reda på hur många böcker författaren skrivit och vad de heter - gör en litteraturlista.

•·        Välj ut de två böckerna du ska läsa.


Detta ska lämnas in till Aurora på läxdagen: Tankekartan, litteraturlistan, titlarna på de böcker du har valt att läsa. Motivering till varför du har valt just den här författaren.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0